Super Mario Run nu til iPhone

Super Mario Run (Foto: Gbr.com)
Super Mario Run (Foto: Gbr.com)

Mange af os kender den italienske blikkenslager med den blå kedeldragt fra vores barndom. Utallige timer er gået med at redde prinsessen i de mange Game Boy-spil fra 90’erne. Nu har du dog muligheden for et nostalgisk gensyn med Mario i Super Mario Run!

Opdateret til smartphone-brug

Super Mario Run er det første Mario-spil nogensinde til at finde sin vej ind på en smartphone. Nintendo har tidligere udgivet spillene i serien på deres egne spilkonsoller med stor succes. Nu når de potentielt ud til de mange millioner iPhone- og iPad-brugere verden over.

Når man spiller spillet, skal telefonen ikke vendes på siden, som vi ellers kender det fra mange andre spil. Ens iPhone holdes dog “normalt”, og man kan styre spillet med én hånd, så man nemt kan spille det, mens man er på farten.

Hvad går Super Mario Run ud på?

Spillet går ud på at komme fra A til B, samle så mange mønter man kan og overleve banerne. Det er der jo ikke meget nyt i. Men i Super Mario Run løber vores helt konstant, og det er vores job at styre ham udenom farer på vejen og samle alle de mønter, vi overhovedet kan få fat i. På den måde minder spiller om Temple Run for eksempel.

Når Mario løber, skal man blot trykke på skærmen for at få ham til at hoppe. Det er dog både sværere og sjovere, end det umiddelbart lyder. Det gælder om at trykke på det helt rigtige tidspunkt, så man får flest mønter og power-ups ud af det eller undgår at rende ind i en fjende. Jo hårdere man trykker, jo højere hopper Mario. Udover gameplayet minder spillet ellers meget om de andre spil i Mario-serien. Figurerne er de samme, omgivelserne er de samme, og soundtracket er heldigvis også det samme.

Super Mario Run (Foto: Iphonehacks.com)

Super Mario Run (Foto: Iphonehacks.com)

Tre måder at spille spillet på

Super Mario Run består af tre forskellige spil modes, og de lyder som følger:

World Tour

Det er her den primære historie udfolder sig. Det gælder om at gennemføre de seks verdener og 24 baner, som spillet på nuværende tidspunkt tilbyder. Her vil man både støde ind i baner, der foregår i grotter, på slotte i spøgelseshuse osv. Her samler du også mønter og bonusser ved blandt andet at trykke og hoppe på de helt rigtige tidspunkter.

Toad Rally

Dette er spillets multiplayer del. Her kan du prøve at slå dine venners rekord i de forskellige baner. Dette konkurrenceelement kan derfor lade vinderen have håneretten over vennerne, indtil dennes rekord bliver slået igen. Mens du prøver at gennemføre banen på tid, vil rekordindehaverens spøgelse løbe ved din side. Det indikerer dennes tid, så du altid kan se, om du er langt foran… eller langt bagud. Her kan du også vinde Toads – den lille menneskelignende figur med en kæmpe svamp på hovedet.

Kingdom Builder

Kingdom Builder er et sted, hvor alle dine trofæer vil havne henne. Det er din egen lille verden, hvor du blandt andet kan tilkøbe bygninger og dekorationer i form af rør, blomster og stjerner. Du kan dermed her bruge lidt tid på at bygge et hjem til de Toads, du vinder.

Super Mario Run (Foto: Macworld.co.uk)

Super Mario Run (Foto: Macworld.co.uk)

Hent spillet nu!

Super Mario Run er et kærkomment gensyn med den lille spilhelt. Det er i hvert fald værd at hente, da spillet fås i en gratis prøveversion. Det kræver dog, at du har en konstant internetopkobling, når du spiller det. Nintendo siger selv, at det er for at undgå pirateri af spillet.

Derudover kræver det, at du har en iPhone 4S, iPad 2 eller nyere, der mindst kører iOS 8. Det kan hentes i 151 lande, men hvis du vil have glæde af den fulde version af spillet, må du slippe 79 kroner. Så har du til gengæld også hele spillet, og du skal aldrig bruge penge på/i det igen. Spillet udkommer også til Android på et tidspunkt. Det vides dog endnu ikke, hvornår det kommer til at ske. Indtil da må Android-brugerne væbne sig med tålmodighed og spille med hos en af de kære iOS-venner.

Be the first to comment

Leave a Reply