Samsung Galaxy S8: Rygter og forhåbninger

Samsung Galaxy S8 (Foto: Phonearena.com)
Samsung Galaxy S8 (Foto: Phonearena.com)

Samsung har været udsat for lidt af en hetz de seneste par måneder. De gør dog alt, hvad de kan for at komme videre og glemme episoden. De har blandt andet lanceret deres Gear S3 smartwatches, der kommer på gaden i løbet af måneden. Samsung plejer at udgive deres nye telefoner i Galaxy-serien i løbet af første kvartal hvert år. Derfor lever rygterne omhandlende de nye Galaxy S8-telefoner i bedste velgående allerede nu.

Kraftig processor og ny batterileverandør

I år vil Galaxy S8 selvfølgelig gennemgå en opgradering på indersiden såvel som ydersiden. Vi får nok en Qualcomm Snapdragon 830 eller Samsung Exynos 8895 processor at se – alt efter hvor i verden, man befinder sig. De vil være bygget op omkring nye 10nm chips, der er 27% hurtigere, bruger 40% mindre kraft og generelt giver en bedre ydeevne og batteriliv end forgængeren. Hvis Samsung kan nå det, vil de muligvis også inkorporere 8 GB DRAM. Det er en ny version af RAM, der forøger ydeevnen markant. Det vil også forbedre brugeroplevelsen ved et eventuelt dobbelt kamera (dual lens), afspilning af 4K og brugen af Virtual Reality. Det er dog ikke sikkert, at denne teknologi når at blive klar inden lanceringen, hvorfor Samsung kan være nødsaget til at nøjes med 6 GB RAM i deres Galaxy S8.

Det, som godt kan skræmme potentielle kunder af Galaxy S8 væk, er hele polemikken med batterierne. Derfor forlyder det, at batterierne til Samsungs kommende generationer vil blive leveret af LG. Samsung selv leder stadig efter den reelle årsag til eksplosionerne af deres batterier i Note 7-serien. Dengang blev batterierne leveret af Samsung selv, mens de i anden omgang blev leveret af kinesiske ATL. Begge versionerne blev dog siden hen tilbagekaldt, og derfor er det alfa omega, at Samsung kommer dette problem til livs i første forsøg i Galaxy S8. Batterierne i Note 7-telefonerne blev derudover også kun testet i Samsungs egne laboratorier, hvilket højst sandsynligt også vil blive lavet om for fremtiden.

Samsung Galaxy S8 (Foto: Techradar.com)
Samsung Galaxy S8 (Foto: Techradar.com)

Yderligere specifikationer og kamera

De mange processorkræfter vil kaste en 4K-skærm af sig, som også vil være med til at forsøde tilværelsen for VR-brugeren. Hvis vi dykker yderligere ned i VR og den bagvedliggende teknologi, vil sidste års ARM Mali-T880 GPU blive erstattet af den nyere Mali-G71 GPU. Disse tal betyder blot, at Galaxy S8 kan blive helt op til 1,8 gange kraftigere end forgængeren, hvilket muliggør skabelsen af et ganske habilt virtual reality-univers.

Ligesom så mange andre smartphone-producenter i år vil Galaxy S8 komme med et dual lens kamera, altså to kameraer ved siden af hinanden bag på telefoner. Det gør, at man kan zoome ind på et objekt uden at gå på kompromis med kvaliteten på billedet. Denne tilføjelse kunne virkelig komme Samsungs kamera til gode, da det i forvejen er et af de absolut bedste kameraer på markedet. Galaxy S8 kan meget vel også indeholde en iris scanner, som Note 7 også havde. Iris scanneren kan scanne brugerens øje og låse telefonen op på den måde. Denne funktion kan garanteret også gøre sig gældende i andre situationer, når udviklerne sætter deres præg på teknologien.

Samsung Galaxy S8 (Foto: Wccftech.com)
Samsung Galaxy S8 (Foto: Wccftech.com)

Samsung Galaxy S8’s virtuelle assistent

De fleste af de store smartphone virksomheder har skabt deres egne virtuelle assistenter: Apple har Siri, Microsoft har Cortana, Google har Google Assistant osv. Her vil Samsung selvfølgelig også gerne kunne følge med. Derfor spekuleres der i, at Galaxy S8 vil have en dedikeret knap til Samsungs virtuelle assistent. Knappen vil muliggøre, at man blot ved et enkelt tryk kan aktivere assistenten, så man ikke behøver at vække den med stemmen. Denne teknologi kunne Samsung også meget vel være ved at implementere i deres andre bærbare og hjemmestyrede produkter.

Grunden til denne spekulation ligger i, at Samsung tidligere på året opkøbte Viv Labs, som i tidernes morgen var skaberne af Siri. Samsungs kommende virtuelle assistent kunne derfor meget vel bygge på den selv samme teknologi. Samtidig hævder firmaet dog, at deres assistent vil være betydelig anderledes og inkorporere flere 3. parts services. Da købet af Viv Labs dog først skete i år, er det dog ikke sikkert, at Samsung vil kunne nå at få denne teknologi med i deres Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8 (Foto: Gizbot.com)
Samsung Galaxy S8 (Foto: Gizbot.com)

Mere skærmareal er vejen frem

Xiaomi beviste for få uger siden, at det er muligt at lave en lækker smartphone med en skærm, der fylder det meste af fronten på telefonen. Dét trick vil Samsung efter sigende gøre efter med en 90% body-to-screen ratio. Det betyder, at skærmen fylder 90% af telefonens front, hvilket ser super lækkert ud. På den måde kan man presse flere skærmtommer ned i en krop, der ikke behøver at blive forstørret. Samtidig vil det dog nok betyde et farvel til den fysiske hjemmeknap, der ikke længere vil være på skærmen. Den vil derimod være indlemmet i selve skærmen for at spare pladsen. Normalen for en smartphone idag lyder på 70-80% screen-to-body ratio.

Begge S8-versioner skulle komme med buede skærme denne gang. Galaxy S7 findes i en 5,1 tommer model uden buede kanter. Man kan også få S7 i en Edge-version på 5,5 tommer, der kommer med buede kanter på begge sider af telefonen.

Samsung har også annonceret, at de udgiver en Note 8-telefon næste år. Derfor ser det ikke ud til, at det bliver til en tidlig pension af Note-serien. Galaxy S8 bliver lanceret ved Mobile World Congress i februar-marts 2017, hvis ikke Samsung bliver forsinkede. Lanceringen kan nemlig blive udskudt for at komme overophedningsproblemet til livs inden udgivelsen. Vi må se, hvad Samsung har i støbeskeen til næste år, og om de kan komme videre efter Note 7-episoden.

Be the first to comment

Leave a Reply