Samsung Galaxy Note 7 kaldes endnu engang tilbage

Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Theverge.com)
Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Theverge.com)

Samsungs Galaxy Note 7 blev taget godt imod ved sin lancering tilbage i august måned. Den var et kraftfuldt stilikon med vilde specs indbygget i den 5,7 tommer store krop. Men på under to måneder har dette billede midlertidigt ændret sig markant. Nu udgør storebroren til Galaxy S7 en decideret sikkerhedsrisiko for forbrugeren.

Overophedning og eksplosioner

Samsung Galaxy Note 7 eksploderet (Foto: Boredpanda.com)
Samsung Galaxy Note 7 eksploderet (Foto: Boredpanda.com)

Den var allerede gal for en måned siden, hvor der flere steder blev rapporteret om, at kunder havde haft problemer med deres Note 7-telefoner. På daværende tidspunkt modtog Samsung 92 henvendelser om overophedede batterier. Det inkluderede blandt andet 26 henvendelser om brandskader samt 55 tilfælde af materiel skade.
Allerede dengang endte Samsung med røde ører, og de blev da også gjort til offentlig skydeskive for sjove billeder og generel aktivitet på internettet. Samsung måtte tilbagekalde over 1 million berørte produkter og sende nye, sikre telefoner ud til de mange kunder. Men nedturen skulle vise sig at fortsætte…

Teleselskaberne tager affære

Der skulle ikke gå lang tid, før den igen var gal med Samsungs telefoner. Nogle af de modeller, der netop var blevet udskiftede, kom ud for lignende problemer igen. Endnu engang kom der meldinger om eksploderende telefoner af samme mærke, og endnu engang var medierne hurtigt ude med nyheden. Det kom blandet andet frem, at en telefon var gået i brand, mens den havde ligget på et bord.

Efter skrækhistorier som disse så dagens lys, har nogle af USA’s største teleselskaber måtte tage affære. Det har blandt andet resulteret i, at T-MobileAT&T og Verizon helt har standset for salget af Galaxy Note 7-telefoner. Derudover tager de i øjeblikket heller ikke imod kundernes defekte telefoner, da de ikke vil risikere, at en udskiftet model vil agere på samme måde. Derfor venter de i spænding på en afgørelse i denne sag.

Evakuering og bevidst negligering

Nedturen ville ingen ende tage, og hurtigt kom historien om en evakuering i en lufthavn frem til overfladen. En af de berygtede Samsung-modeller var gået i brand, hvilket havde forårsaget en større røgudledning inde i et fly. Dette skete blot ti minutter før den planlagte afrejse fra en lufthavn i Louisville International Airport. Derefter måtte de 75 passagerer i flyet evakueres.

Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Theverge.com)
Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Theverge.com)

Ved et andet tilfælde er en mand vågnet midt om natten for at opdage, at hans værelse var fyldt med røg grundet en
Note 7, der var brudt i brand
. Han endte på hospitalet med akut bronkitis, der var opstået som følge af dette. Samsung tilbød ejeren, Michael Klering, at tage imod den defekte smartphone, men det afslog han dog. Senere skulle han have modtaget en SMS, der vist ikke var tiltænkt ham! I den stod blandt andet, at afsenderen kunne prøve at holde Klering hen i denne sag. Alternativt ville Samsung bare vente og lade ham afsløre det for verden selv og se, hvad der ville ske som følge af det.

Hvad så nu, Samsung?

Det er ikke kun teleselskaberne der har standset salget af telefonerne. Samsung selv har officielt standset for salget af de selvantændende smartphones midlertidigt. Denne katastrofe kræver en hurtig og effektiv løsning. Samsung skal finde på noget, der vil mindske omkostninger og pletterne på ryet mest muligt.

Men hvad bør Samsung i realiteten gøre? Nogle medier mener, at Samsung helt bør droppe produktionen og salget af Galaxy Note 7 og dermed aflive telefonen efter blot nogle få måneder på markedet. De bør erkende nederlaget og i stedet se frem mod Galaxy S8, som nok udkommer sidst på vinteren. Én ting er sikkert: Internettet glemmer ikke en sag af denne kaliber. Og hvis det sker to gang inden for kort tid, kan den eneste udvej måske være at kaste håndklædet i ringen og komme hurtigst muligt videre. Sagen bliver helt sikkert fulgt op på de kommende dage – næste træk er dog Samsungs…