Pokémon GO guide – sådan kommer du godt fra start

Pokemon GO (Foto: Youtube.com)
Pokemon GO (Foto: Youtube.com)

Pokemon GO – Du ska’ fange dem igen!

Pokémon GO – den længeventede mobile version af Pokémon – bliver endelig rullet ud på markedet rundt om i verdens i disse dage. Danmark har dog ikke været et af de heldige lande i første omgang, men det er blot et spørgsmål om tid, før vi kan udleve vores indre Pokémon træner-drøm!

Men hvad går spillet egentlig ud på, og hvor skal man begynde? Spillet indeholder en guide til, hvordan man kommer godt igang. Den skulle dog efter sigende ikke være særlig informativ, så her er en guide, som du kan læse igennem for at fordrive ventetiden.

Husk ekstra batteri og joggingsko

Indstillinger (Foto: Ign.com)
Indstillinger (Foto: Ign.com)

Pokemon GO-appen er en energisluger, da den hele tiden skal være åben og aktiv, når du er ude på eventyr. Derfor er det rigtig nyttigt at aktivere batterispare-funktionen under indstillingerne i appen. Derefter bør skærmen gå i sort, når du vender telefonen på hovedet, mens appen stadig er aktiv.

På den måde sparer du batteri, mens eventyret fortsætter. Appen skal være aktiv, så du kan finde ud af, når der er pokémoner i nærheden, når du skal udklække et æg eller finde et PokéStop. Udover batterispare-funktionen kan det være anbefalelsesværdigt at medbringe en Power Bank, så du kan oplade din telefon på turen.

Det evige dilemma…

Pokemon GO PokéStop (Foto: Gamezone.com)
Pokemon GO PokéStop (Foto: Gamezone.com)

Allerede i starten af spillet kommer du til at stå over for den første udfordring – hvilken Pokémon skal du vælge til at starte med? Du kan vælge mellem de tre klassiske startere – Charmander, Squirtle og Bulbasaur (eller Pikachu takket være et Easter Egg). Når du har valgt, er det en god idé at danne sig et overblik over omgivelserne på det virtuelle kort, der kommer frem i appen. De blå firkanter er PokéStops, og det er dem, du skal koncentrere dig om i starten. Du kan først besøge og kæmpe i gyms fra level 5, så indtil da skal du bare besøge så mange PokéStops som muligt og fange en masse Pokémoner.

Ved de blå PokéStops kan du få Pokéballs, æg, potions o.l., som du kan bruge videre i spillet. Det PokéStop er derefter uindtageligt i 5-10 minutter, men det vender tilbage igen. Derfor kan du komme igen og igen, hvis du ofte går der forbi og få pokéballs. På den måde skal du ikke købe dem for rigtige penge i den “Digital Shop”.

Du kan også finde Incense – en spray til din avatar, der tiltrækker Pokémoner i 30 minutter. Det er en god idé at bruge, hvis du skal ud og gå langt, så du kan nå at fange en masse Pokémoner på forholdsvis kort tid. Du kan også finde Lure Module-sprays, som du kan sprøjte på et PokéStop. Derefter tiltrækker det Stop vilde Pokémoner i 30 minutter. Denne metode er god, hvis du befinder dig det samme sted længe ad gangen (fx når du er på job). Her skal du dog være opmærksom på, at disse Stops er offentlige, så andre trænere godt kan fange de vilde Pokémoner – vær derfor på vagt!

Fang din første Pokémon

Tracker (Foto: Inverse.com)
Tracker (Foto: Inverse.com)

For at fange Pokémoner kan du se, hvilke der er i nærheden af dig. De kan du i menuen “Pokémons Nearby“, hvor du bliver præsenteret for menuen her til venstre. Pokémonen (i dette tilfælde Bulbasaur) i øverste venstre hjørne er tættest på din position, mens den nede i højre hjørne (her: Doduo) er længst væk. Du skal blot trykke på dén, du vil jagte. Derefter skal du gå rundt, indtil der kun er ét fodspor tilbage, derefter bør den pågældende Pokémon være lige i nærheden – prøv dig lidt frem.

Til manges ærgrelse foregår selve kampene ikke som på de gode gamle GameBoys og Nintendoer. Du skal blot kaste en Pokéball efter den og håbe på det bedste. Pokémoner med grønne ringe omkring sig er nemmest at fange, mens gule, orange og røde øger sværhedsgraden betydeligt. Tryk på din Pokéball og hold din finger inde, indtil den farvede ring er lille – swipe så din Pokéball i retning af Pokémonen! Et godt tip er at øve sig på Pokémoner med grønne ringe først, så du lærer at mestre teknikken, inden du går efter de mere hårdføre Pokémoner. Du kan også foretage et “curved throw”, som dog kræver den del mere træning.

På den måde vil du unægteligt nok fange mange af de samme Pokémoner – og hvad skal du så med 5 Pidgeys??? Du kan beholde den, der har bedst stats (Combat Points), da den er stærkest. Resten kan du bytte til Professor Willow, som du stifter bekendskab til tidligt i spillet. Til gengæld giver han dig slik til dine Pokémoner, som de skal bruge for at udvikle sig (Man får også tre Candy for at fange en Pokémon). Vælg den Pokémon du vil bytte, gå helt ned i bunden og tryk “Transfer”. Derfor kan det godt betale sig at have en del dubletter allerede tidligt i spillet.

Du må yde for at nyde

Pokemon GO æg (Foto: Stevivor.com)
Pokemon GO æg (Foto: Stevivor.com)

De givtige PokéStops kan også indeholde Pokémon-æg, som man kender det fra spillene. Og proceduren her minder meget om den fra dem. Æggene kan indeholde Pokémoner, du ellers vil have meget svært ved at finde andre steder. Som billedet til venstre viser, er der tilknyttet en kilometeranvisning til ægget. Den indikerer hvor mange kilometer, du skal gå for at udklække ægget. Jo flere kilometer du skal gå, jo sjældnere er Pokémonen inden i. Her kan man ikke snyde ved at tage bilen eller lignende, men man kan godt gøre det med sin cykel.

Men ægget kan ikke bare udklækkes uden videre – det skal ske ved hjælp af en rugemaskine. Denne del får du ikke meget hjælp til i spillet, så derfor: Du skal lokalisere ægget i din inventory og vælge “Start lucubation“. Derfra vælger du en rugemaskine og går rundt, indtil ægget klækker. Der kan være ét æg i hver maskine, og du kan have op til ni æg på dig ad gangen. Du skal dog stadig huske, at Pokémon GO-appen skal være åben, mens du går!

Pokemon Go Gym (Foto: Gamerant.com)
Pokemon Go Gym (Foto: Gamerant.com)

Pokémon Gyms

Når du er kommet i level 5 – sandsynligvis efter et par timer – kan du vælge at tage kampen og i Pokémon Gyms. De er spredt vilkårligt ud over dit kort. De kan befinde sig alle steder: i kirker, på togstationer, i fitnesscentre og på politistationer (som man allerede har hørt diverse historier om fra udlandet…).

Her foregår kampene desværre heller ikke, som vi kender det fra de
tidligere spil. Man skal tappe hurtigt på sin skærm for at angribe og swipe til højre og venstre for at parere modstanderen. Hvis du vinder dine kampe, kan du “vinde” det pågældende gym og få præmier o.l. Der er meget mere at gå i dybden med angående gyms, men dette er blot en begynderguide til dette. Resten må du udforske på egen hånd.

Pokémon GO Plus – en enhed du virkelig har brug for?

Pokemon GO Plus (Foto: Nintendo.com)
Pokemon GO Plus (Foto: Nintendo.com)

Nintendo har udviklet en enhed, der er forbundet til appen. Armbåndet er ikke en nødvendighed, og du får ikke flere fordele i spillet, end hvis du ikke har ét! Armbåndet kommer til gengæld til sin ret, hvis du vil undgå hele tiden at skulle rende rundt med din mobil fremme, når du udforsker verden af Pokémon.

Plus-armbåndet lyser og vibrerer, når du i din hverdag passerer et PokéStop. Derefter kan du trykke på en knap på armbåndet for at tage de ting, som Stoppet tilbyder – uden at tage din telefon op af lommen. Det samme gør sig gældende, når du møder en Pokémon i det fri: Hvis du allerede har fanget den pågældende Pokémon før, kan du gøre det igen via armbåndet. Dermed giver Pokémon GO Plus en masse frihed fra mobilskærmen, uden at du går glip af noget. Armbåndet er ikke til salg endnu, men du kan forudbestille den til en pris på ca. 35 dollars.

Og så er det bare af komme afsted!

Nu er du godt klædt på til spillets udgivelse. Der er mange flere ting at gå i dybden med, men det skal du skam selv have lov til at udforske. Husk at tjekke appen ud, når du er i sommerhus eller besøger familien i den anden ende af landet. På den måde vil du hurtigere fange dem alle.

Så oplad din telefon, tag joggingskoene på og pas på dig selv, når du begiver dig ud på dit næste Pokémon-eventyr!

Læs mere om Pokemon GO her.

Tilmeldt dig den danske Pokemon GO-facebookside her.

1 Trackback / Pingback

  1. Sådan får du Pokémon GO på iPhone allerede nu - Techportalen.dk

Kommentarerne er lukkede.