Personliggør din Android-telefon

Hjemmeskærm

En af de mange fordele der er ved Android er, at man kan sætte sit helt eget præg på sin telefon, så den kommer til at se ud, lige som man ønsker det. Så da jeg skiftede min iPhone 6 Plus ud med en Samsung Galaxy S7, var det da også noget af det første, jeg gjorde. Mulighederne er uendelige, så det er blot at hoppe ud i det.

Keep it simple

Et af de kriterier jeg har til min hjemmeskærm er at holde det så enkelt som muligt samtidig med, at jeg kan tilgå mine mest nødvendige apps hurtigst muligt. Jeg har derfor brugt mange timer i Play Store på at finde den rette ikon-pakke, widget og launcher, der samlet danner min perfekte Android-telefon:

Hjemmeskærm
Hjemmeskærm

Min hjemmeskærm består af en widget på den øverste halvdel af skærmen samt 16 ikoner på den nedre halvdel af skærmen og en dock helt i bunden. Umiddelbart ser det måske ikke meget anderledes ud end mange andre Android-enheder, men her er lagt meget vægt på detaljerne.

Nova Launcher – selvfølgelig!

Nova Launcher indstillinger
Nova Launcher indstillinger

Det første jeg gjorde var at vælge en ny launcher. Telefonen kom med Samsungs egen launcher, som tidligere har stået i skudlinjen for en masse kritik og diskussion. Det skal dog siges, at Samsung har gjort et godt stykke arbejde med den nuværende launcher, men den er ikke tilstrækkelig i mit tilfælde. Hvis man godt kan lide at customize sin telefon, kan man på ingen måde komme udenom Nova Launcher – det er uden tvivl én af de launchers på markedet med flest muligheder for at personliggøre sin hjemmeskærm (Se billedet til højre).

Med Nova Launcher er det blandt andet muligt at ændre størrelsen på skrivebordsgitteret, så man kan have flere ikoner på hjemmeskærmen. Jeg ændrede layoutet til 5×9 ikoner, hvorefter jeg rykkede ikonerne en halv plads ind mod midten af skærmen fra hver side. På den måde giver det lidt ekstra plads på hjemmeskærmen, så det ikke virker for proppet – jeg synes, at 16 ikoner er et fint antal til min hjemmeskærm, men der er rig mulighed for både at have flere eller færre ikoner.

Udover skrivebordgitteret har jeg også valgt at have fem ikoner i min dock (inklusiv app-skuffen). For at holde det enkle look har jeg valgt at fjerne app-beskrivelserne under alle ikonerne på skrivebordet, hvilket også kan gøres via Nova Launcher. Hvis man tilkøber Prime-udgaven af launcheren, får man nogle flere muligheder end ved den gratis version. Man kan blandt andet oprette synlige, røde notifikations-tællere ved app-ikonerne, som vi kender det fra iOS og iPhone samt meget mere. Prisen for udvidelsen er 42 kroner, så det er værd at have det med i overvejelserne.

Ikoner og baggrund

Google Play Store indeholder utallige ikonpakker, og det kan tage lang tid at finde den rette. Til dette setup har jeg anvendt Flui Icon Pack, der består af afrundede ikoner med skygge og nogle behagelige farver. Ikonpakken indeholder næsten 1.000 forskellige unikke ikon-designs. Hvis du ikke kan finde ét, du synes om, kan du roligt vælge det originale ikon-design, der stadig vil komme til at bære præg af de afrundede kanter. Dette kan være at foretrække, da danske apps som Danske Netbank og MobilePay nok ikke understøttes af ikonpakken.

Den rødlige baggrund kommer fra en anden ikonpakke, der hedder Cryten Icon Pack. Dette er ligeledes en gennemført mulighed, som jeg af og til bruger i mit setup. Denne ikonpakke indeholder en masse flotte baggrunde, som passer til mange forskellige hjemmeskærmsdesigns. Der er mange simple og enkle baggrunde, som passer godt til mit ønske om et minimalistisk og rent setup.

Widget

Widgets er endnu en måde, hvorpå man kan personliggøre og effektivisere sin enhed. Det er også en ting, som karakteriserer Android-oplevelsen. Apple er dog også ved at implementere widgets i deres styresystem, men det er dog med visse forbehold. Widgets anvendes ofte som en genvej eller en “forlænget arm” til en app. Man kan have kalender-widgets, der viser dine næste 3 aftaler fra din kaldender-app. Der findes også et hav af vejr-widgets, der kan vise, hvordan vejret bliver den næste uges tid.

Zooper Widget Pro
Zooper Widget Pro

Zooper Widget tager dog skridtet videre og lader brugeren vælge og designe sine egne widgets eller blot vælge mellem tusindvis af færdiglavede løsninger. På Play Store kan du hente diverse udvidelser til Zooper Widget, der hver især indeholder tematiserede widgets – så det burde være muligt at finde noget, der tiltaler enhver. Ligesom Nova Launcher kan man også tilkøbe en Pro-version, der tilfører nogle ekstra ydelser til appen.

Jeg valgte at give mig i kast med at lave min egen widget ud fra en skabelon til en anden widget, jeg havde fundet i en af udvidelserne på Play Store. Zooper Widget kan være ret uoverskuelig at komme igang med, men med tiden lærer man, hvilke ting der gør hvad i programmet.

Den færdiglavede widget består af et stort digitalur i toppen samt dato under på en transparent baggrund. Derunder er en hvid bjælke, der indeholder vækkeur samt næste kalenderaftale, der er sat op med Google Kalender. Denne widget giver en masse nyttig information, og den hvide bjælke er med til at opdele skærmen i to dele, uden det kommer til at se for rodet ud. Når man trykker på uret eller vækkeursteksten, bliver man sendt ind til telefonens Ur-app, mens datoen og kalenderteksten sender én ind i Google Kalender. Dette er kun muligt at indstille, hvis man køber Pro-udgaven af appen, som står til ca. 25 kr på Play Store.

Dette er blot én ud af uendelige muligheder for at personliggøre sin Android-enhed. Der er heldigvis mange andre løsninger, hvis man vil skille sig ud – kun fantasien sætter grænser.

1 Trackback / Pingback

  1. Skiftet fra iOS og iPhone til Android og Samsung - Techportalen.dk

Kommentarerne er lukkede.