Ny solbrillemode med Snapchat Spectacles

Snapchat Spectacles (Foto: Thenextweb.com)
Snapchat Spectacles (Foto: Thenextweb.com)

Snapchat har været på markedet i nogle år efterhånden. Det er den simple app, der lader brugeren sende et billede til en anden, hvorefter billedet bliver slettet efter højst 10 sekunder. Det er efterhånden blevet en kommunikationsplatform, vi bruger i sammenspil med SMS og Facebook chatten. Nu har Snapchat dog udviklet et par solbriller, der indeholder et smart kamera, der lader dig “snappe” direkte fra solbrillerne. Sig goddag til Snapchat Spectacles.

Overblik over Snapchat Spectacles

Denne moderne solbrille ligner egentlig mange andre solbriller på markedet. Det eneste der bryder konventionen, er de to gule cirkler i hvert hjørne af brillerne. Den ene cirkel indeholder det indbyggede Snapchat-kamera, mens det andet indeholder LED der lyser, når brugeren filmer med brillerne. På den måde kan alle andre se, når de bliver filmet, så der ikke opstår nogle uheldige situationer. På den ene side af brillestellet finder man den lille udløserknap, der starter optagelsen.

Det er super simpelt at parre brillerne med din telefon. Man holder bare sin smartphone op foran kameraet på brillerne, hvorefter det genkender den snapkode, der er på skærmen, når du er inde i appen. Når du har forbundet de to enheder med hinanden, foregår synkroniseringen automatisk. Når du har optaget et snap, bliver det overført til din smartphone via Bluetooth eller WiFi. Derved kan man oprette en Story, uden man behøver at tage telefonen op ad lommen.

Snapchat Spectacles (Foto: Theverge.com)
Snapchat Spectacles (Foto: Theverge.com)

Kameraets kvalitet

Kamerakvaliteten i brillerne er udemærket, men ikke lige så god som den vi finder i diverse smartphones. Med Snapchat kan man filme 10 sekunder ad gangen, Men med Spectacles kan man filme helt op til 30 sekunder ad gangen, når man overfører videoklippet til Snapchat-appen. Kameraet kopierer øjets synsvinkel, så man får et synsfelt på 115 grader i videoerne. Det er det samme, som man finde i de feste actioncams idag.

Videoerne, der bliver optaget med Snapchat Spectacles, tilføjer en ekstra dimension til Snapchat-universet. Når man ser en optagelse på sin telefon, der er filmet med Snapchat Spectacles, vender billedet den samme vej, lige meget hvordan du vender og drejer telefonen. På den måde kan man se andre ting, hvis man vender telefonen fra en vertikal til en horisontal position, da nogle vinkler af billedet før var gemt væk grundet telefonens placering. Det kan være svært at forklare, men her er en kort video, der viser fænomenet:

Hardware og batteri

Snapchat Spectacles ligner et par almindelige solbriller, de er dog ikke helt lige så holdbare som dem. De er for eksempel ikke vandafvisende, så man skal passe på, hvis man har dem på, når man bader eller dyrker motion. De kan heller ikke tåle ekstreme temperaturer, så de er nok heller ikke optimale at medbringe på skituren, når du vil optage nogle af dine fede tricks.

Virksomheden siger, at brillerne kan holde batteri en hel dag. Det medfølgende gule etui fungerer som en ladestation og et transportabelt batteri. Hvis brillerne løber tør på turen, kan vi blot klipses magnetisk til etuiet, hvorefter de oplades. Derefter har du et par fuldt opladede Snapchat Spectacles på 90 minutter. Brillerne oplades gennem etuiet, som endvidere oplades via Mikro USB.

Brillerne er blevet sammenlignet med Google Glasses, men Spectacles må siges at være mere stilrene, og de blænder lettere ind i hverdagsbilledet. Google Glasses har også mange flere funktioner til en pris, der er over ti gange så høj.

Snapchat Spectacles (Foto: Spectacles.com)
Snapchat Spectacles (Foto: Spectacles.com)

Hvor kan man så købe dem?

Snapchat Spectacles kommer i tre farver: turkis, koralrød og sort. De koster 129 dollars, og de kan blandt andet købes i en pop-up butik i New York. De har tidligere været sat til salg i diverse automater rundt omkring i USA. Der er i det hele taget meget mystik omkring salgsstederne. Selv deres hjemmeside viser dette billede, når man trykker på “Find a bot” (Find en automat). Indtil videre må vi væbne os med tålmodighed nok engang eller lede efter dem til overpris på Ebay.

Be the first to comment

Leave a Reply