Tag på nostalgisk eventyr med Playstation Classic

Playstation Classic (Foto: Playstation.com)
Playstation Classic (Foto: Playstation.com)

Sony har med deres Playstation-konsoller siddet på en stor andel af spilmarkedet over hele verden, og deres succes kan måles ud fra de mere en 500 millioner solgte enheder gennem de sidste næsten 25 år. De har et flot repertoire af eksklusive titler som The Last Of Us, UnchartedGod of War, Spiderman og mange flere, som man altså udelukkende kan spille på Sony’s konsoller. Nu kaster spilgiganten dog et blik tilbage på, hvor det hele startede. Det gør de ved at genudgive den første Playstation i nye klæder: Playstation Classic!

Playstation Classic (Foto: Playstation.com)
Playstation Classic (Foto: Playstation.com)

Playstation Classic som i de gode gamle dage

Tidligere i dag annoncerede Sony lanceringen af Playstation Classic på deres hjemmeside sammen med flere billeder og en introduktionsvideo af spillemaskinen. Her bryster de sig af, at den originale Playstation var den første spillekonsol, der blev solgt i mere end 100 millioner eksemplarer verden over. Idéen med at relancere en gammel konsol er dog ikke Sony’s, da Nintendo allerede tilbage i 2016 lancerede NES Classic Mini, som var en genfortolkning af deres originale Nintendo Entertainment System.

I de senere år har tendensen da også været, at mange af de ældre spil får en remastered version, som man kan købe digitalt på Playstation Store (som fx God of War 3 til Playstation 4). På den måde kan man lokke flere penge ud af folk for et spil, som man allerede har købt én gang… men til en maskine, som man måske smed ned i kælderen, da den meget bedre opdatering kom på markedet. Vi ser dog også udviklere, der bygger gamle spil op igen helt fra bunden (som Crash Bandicoot: The N’sane Trilogy og Spyro: The Reignited Trilogy), hvilket har vist sig som en stor succes.

Playstation Classic (Foto: Playstation.com)
Playstation Classic (Foto: Playstation.com)

Gammel vin på… mindre flaske?

Den originale Playstation havde en ganske komfortabel formfaktor, der ikke fyldte for meget på stuegulvet, men Playstation Classic har alligevel været på skrump og er nu 45% mindre end originalen. Det skyldes blandt andet, at man nu ikke længere skal bruge fysiske CD’er, når man skal spille de originale spil.

Sony har derimod præinstalleret de medfølgende spil, som man har mulighed for at give sig i kast med. På nuværende tidspunkt har de meldt ud, at der vil komme 20 klassiske titler med maskinen, som blandt andet inkluderer:

  • Jumping Flash
  • Ridge Racer Type 4
  • Wild Arms
  • Final Fantasy VII
  • Tekken 3

Der er derfor spil for enhver smag – allerede blandt de fem første annonceringer. Sony har valgt ikke at offentliggøre de sidste 15 titler, hvilket efterlader spænding frem mod lanceringsdatoen. Det vides endnu ikke, om Sony vælger at lancere flere titler efter lanceringsdatoen, eller om vi må tage os til takke med de 20 originale spil. Her kunne et forsigtigt ønske være, at man gennem en spilbutik vil kunne købe alle de originale Playstation 1-spil til Playstation Classic. Men det er nok for godt til at være sandt.

Playstation Classic (Foto: Playstation.com)
Playstation Classic (Foto: Playstation.com)

Den samme følelse som for 24 år siden

Sony har gjort meget for at bibeholde den følelse og æstetik, der var forbundet med det gamle system. Derfor kommer Playstation Classic med to controllers, der er så tæt på de originale som muligt, mens manualen også synes at ligne den gamle til forveksling.

Med den opdaterede version medfølger også et HDMI-kabel til opsætning med en TV-skærm samt et USB-kabel. Der medfølger ikke memory cards, da spillene lagres på enheden. Derudover tilkøbes strømforsyningen separat, da denne ikke medfølger. Dog er de fleste i besiddelse af sådan én, hvis man ejer en smartphone. De præinstallerede spil vil kunne nydes i deres originale formater, som er med til at tilføje noget af den nostalgiske charme.

Den kompakte maskine er tilgængelig fra den 3. december i år, og det kunne godt tyde på, at vi også får den at se i Danmark på denne dato. Den danske pris er ikke offentliggjort, men den amerikanske pris lyder på 100 dollars mens den kommer til at koste 90 pund i Storbritannien. Her i Danmark skal vi derfor nok forvente at skulle slippe 850-900 kroner for Playstation Classic.

1 Kommentar

Leave a Reply