Nintendo Switch er nu endelig offentliggjort!

Nintendo Switch (Foto: Nintendo.com)
Nintendo Switch (Foto: Nintendo.com)

Så skete det endelig. Nintendo har nu officielt annonceret deres nyeste skud på stammen: Nintendo Switch (tidligere kendt under navnet Nintendo NX). Rygterne har været mange, og de fleste af dem har set ud til at holde stik. Du kan læse mere om alle rygterne her.

 

Nintendo Switch – En håndholdt spillekonsol

Nintendo Switch (Foto: Polygon.com)
Nintendo Switch (Foto: Polygon.com)

Et af de mere spændende og vedholdende rygter gik på, at Nintendos nye maskine både ville kunne anvendes håndholdt og som en konsol. I introduktionsvideoen foroven kan man da også se, at det er tilfældet. Det fungerer ved, at man kan bruge Switch, når man er på farten og styre den via controllere på siden af den. Dette kendes fra den nuværende Wii U-controller og fra deres håndholdte 3DS. Når man kommer hjem, sætter man ganske enkelt Switch’en i den medfølgende holder, kobler controllerne af, sætter dem sammen til en ny controller og spiller videre fra sofaen. I videoen virker det utroligt intuitivt og simpelt. Nintendo Switch kan også benyttes af to spillere samtidigt. De to controllere på hver sin side af enheden kan benyttes som separate styrepinde. På den måde kan man spille Mario Kart med en ven med blot en enkelt Switch-konsol.

Nuværende og kommende spil

Nintendo Switch (Foto: Polygon.com)
Nintendo Switch (Foto: Polygon.com)

Det slutter ikke her, for det ser også ud til, vi bliver forkælet ekstra på spilfronten. I traileren ovenover er der en af personerne, der spiller Skyrim. Det er første gang nogensinde, at det spil er at finde på en af Nintendos enheder. Derudover kunne man også se klip af folk, der spillede Mario Kart. Den opmærksomme seer bemærkede måske, at det ikke var Mario Kart 8, der var tale om (det nyeste spil i serien). Det må derimod være en helt ny version, der udkommer med Nintendo Switch. Derudover fik vi også et glimt af Zelda: Breath of the Wild, der udkommer i løbet af 2017.

I videoen ser man også en person, der sætter et spil i maskinen – samme type spil, som man bruger i Nintendo DS og 3DS. Det ser derfor ud til, at man kan spille nogle af sine gamle håndholdte spil på Nintendo Switch, og at det er standarden for deres kommende spil. Nintendo offentliggjorde også, at de kommer til at samarbejde med nogle af de allerstørste spilproducenter på markedet som EA, Ubisoft og Activision. Det kan tyde på, at Nintendo Switch derved får nogle af konkurrenternes spil over på deres side også. Det er ellers her, der ofte har lydt kritiske røster fra omverdenen. Nintendo har nogle helt unikke spil-figurer som Mario, Zelda og Pokémon, men de mangler lige det sidste i form af de helt store spiludgivelser fra de andre store udbydere. Det får vi dermed nu højst sandsynligt opfyldt!

Specifikationer, pris og lancering

Denne video er først skridt på vejen mod den endelige lancering. På nuværende tidspunkt ved vi ikke så meget mere. Vi ved dog, at Nvidia kommer til at levere mange af komponenterne bag drivkraften i selve maskinen i form af deres Tegra Chip. Det vides endnu ikke, hvor kraftfuld chippen kommer til at være, men det ser allerede nu ganske lovende ud.

Prisen er heller ikke blevet offentliggjort endnu, men der spekuleres i, om den kunne komme til at koste mellem 300 og 350 dollars. Vi kommer desværre til at vente lidt på Nintendo Switch endnu, og den når ikke at blive lanceret inden juletiden. Vi skal derimod om på den anden side af nytår til marts måned, før enheden kommer i handlen.

Førstehåndindtrykket af Nintendo Switch er helt fantastisk. “The missing link” mellem den håndholdte enhed og konsollen i stuen ser ud til at være fundet her af Nintendo. Det intuitive design byder op til hurtigt at kunne spille på lige den måde, man har lyst til. Samarbejdet med de utallige store spilproducenter er dog prikken over i’et! Det lyder næsten for godt til at være sandt, at man nu både kan spille Mario, Pokémon og Skyrim på én og samme enhed. Hvis det kommer til at fungere, som det ser ud, så har Nintendo nok fat i den helt lange ende her.