Nintendo NX – Hvad ved vi? [Opdateret]

Nintendo NX (Foto: Nintendo.com)
Nintendo NX (Foto: Nintendo.com)

[Opdatering]: I dag klokken 16 dansk tid vil Nintendo løfte noget af sløret for Nintendo NX for første gang. Det kommer til at foregå via en video, som de lægger op på deres sociale medier. Videoen varer omkring 3 minutter, og vi skal nok ikke forvente det fulde indblik i maskinen i første omgang. Der vil højst sandsynligt blot være tale om en smagsprøve, hvorefter der sikkert vil gå nogle uger før næste opdatering.

____________________________________________________________________________________________________________

Nintendos kommende konsol har allerede været centrum for utallige rygter siden dens annoncering tilbage i marts 2015. Det er altså over halvandet år siden den udmelding kom, og vi venter stadig i spænding på en udgivelsesdato for Nintendo NX. Flere rygter peger dog på, at den dato vil være omkring marts 2017 – altså to år efter annonceringen.

Håndholdt eller konsol?

Nintendo 3DS XL (Foto: Nintendo.com)
Nintendo 3DS XL (Foto: Nintendo.com)

Nintendo har ikke givet mange ledetråde, og der spekuleres derfor meget i, om deres nye hardware vil være en afløser for 3DS eller Wii U. En tredje mulighed er dog, at deres kommende maskine vil blive en hybrid mellem de to. Nintendo har siden tidernes morgen fokuseret på to forskellige systemer, og det kan derfor være tid til at fusionere de to enheder til én.

Nintendo har allerede prøvet idéen af med deres nuværende Wii U. Her lader de brugeren interagere med spillet gennem controlleren med den indbyggede skærm. Det muliggør, at spilleren kan spille videre på den lille skærm uden brug af et Tv, så længe de to enheder er inden for hinandens rækkevidde. Den idé kunne være spændende at føre videre, så man kunne spille alle sine spil i toget på vej hjem og koble maskinen til Tv’et derhjemme og spille ufortrødent videre.

Dette koncept vil samtidig forbedre oplevelsen af Nintendos spil. Derved kan man spille sine yndlingsspil fra den håndholdte enhed på en stor skærm, der kan udnytte pladsen bedre. Det samme gør sig selvfølgelig gældende den anden vej, og man er derfor ikke nødsaget til at have to forskellige enheder til sinde Nintendo-spil.

Ambitiøse udviklere

Nintendo har egentlig altid været foran i deres innovation på spilmarkedet. Da de for 10 år siden udkom med deres oprindelige Wii, var den med motion controls, der lod brugeren blive en del af spillet på en helt ny måde. Med Wii U fik vi den ekstra skærm i controlleren, der gjorde os mere frigjorte. Den håndholdte 3DS var den første af sin slags med en indbygget 3D-skærm.

Derfor bliver det spændende at se, hvad Nintendo finder på denne gang. I disse dage ledes tankerne hurtigt hen på Virtual Reality, som også sagtens kunne være en mulighed for Nintendo. Deres præsident har dertil udtalt, at han er bekymret for folk, der spiller flere timer i træk med et VR-headset. Han har dog også sagt, at Nintendo NX bliver et helt nyt koncept, som man ikke har set fra Nintendo før.

Hvorfor vælge Nintendo NX?

Men hvorfor skal man i det hele taget bruge penge på Nintendos nye satsning? På nuværende tidspunkt ved vi ikke meget, da Nintendo holder kortene tæt til kroppen. Deres NX bliver dog som udgangspunkt nok nødt til at være billigere end konkurrenternes enheder. Hvis deres hybrid-konsol bliver for dyr, kan kunderne i sidste ende havne i favnen på Sony eller microsoft og deres konsoller.

Nintendo Wii U - (Foto: Gamespot.com)
Nintendo Wii U – (Foto: Gamespot.com)

Der, hvor Nintendo kan skille sig ud, er med deres spilkatalog. De har virkelig nogle eksklusive titler, der kan tryllebinde millioner af mennesker verden over. Præsidenten for Pokémon Company har offentliggjort, at de uden tvivl vil lave spil til den nye Nintendo NX. Og med den store interesse for Pokémon GO, kan det være det helt store trækplaster for Nintendo. En anden klassiker, man heller ikke må og kan komme uden om, er Mario. Symbolet på Nintendo kan sammen med nye udgivelser i Zelda-sagaen trække folk med på NX-vognen. Det kræver dog nok, at disse spil er klar ved udgivelsen af konsollen, så Nintendo kan få langet en masse enheder over disken fra den allerførste dag.