Kinesiske Huawei Mate 9 annonceret

Huawei Mate 9 (Foto: Pocket-lint.com)
Huawei Mate 9 (Foto: Pocket-lint.com)

Huawei Mate 9 bliver endelig frigivet i denne måned. Det kinesiske firma er den 3. største mobilproducent i verden takket være deres enorme popularitet i hjemlandet. De har dog allerede sat deres præg på det vestlige marked, hvor de blandt andet har lagt hardware til den anmelderroste Nexus 6P fra Google. Huawei sidder da også på ca. 20% af markedet i flere europæiske lande som Spanien, Italien og Finland. Det er dog første gang, at firmaet udgiver en af deres flagskibsmodeller i USA.

Huawei Mate 9 – Stor skærm og dobbelt kamera

Den metalklædte telefon er på hele 5,9 tommer, hvilket godt kan skræmme mange danske kunder væk. Huawei Mate 9 er dog ikke større end formen på en iPhone 7 Plus, da skærmen næsten går helt ud til kanten på telefonen. Kanterne buer ned ved siden på 7,5 mm tynde smartphone. På bagsiden finder vi en fingeraftrykslæser, der indeholder en programmerbar knap. Skærmen har en opløsning på 1080p Full HD.

Ovenover fingeraftrykslæseren finder vi et dobbeltkamera, der er produceret af tyske Leica. Som mange af de andre store mobilproducenter har Huawei Mate 9 to moduler for en bedre fotooplevelse. Det ene modul et et 20 MP monokromt modul, mens det andet er 12 MP farvemodul. Kameraerne har optisk billedstabilisering, der afværger rystelser i billeder og videoer, når man tager dem. Med Mate 9 er det muligt at optage video i 4K kvalitet. Kameraerne understøtter hybrid zoom, som efterligner funktionen fra iPhone 7 Plus. Derved kan man zoome uden at på ned på kvaliteten af billeder og video.

Huawei Mate 9 (Foto: Forbes.com)
Huawei Mate 9 (Foto: Forbes.com)

Kraftfuld maskine og dagslangt batteri

Indmaden i Huawei Mate 9 er intet mindre end imponerende. Den består af en Kirin 960 processor. Den har hele otte kerner med op til 2,4 GHz. Processoren er så kraftig, at den skulle overgå Apples A10 chip, Samsungs Exynos 8890 og Qualcomms nyeste Snapdragon 821. Den har en ARM G71-MP8 grafikprocessor. Bag dette navn gemmer sig en kraftfuld motor, der flerdobler ydeevnen i telefonen. Mate 9 kommer med 4GB RAM, så den kan operere gnidningsfrit.

Man får 64 GB lagerplads med i telefonen, der kan udvides op til 256 GB med en Micro-SD kort. Batteriet er på 4.000 mAh, hvilket bør være nok til at komme igennem en hektisk dag. Huawei tilbyder deres egen version af hurtigopladning, der kan oplade telefonen 60% på 30 minutter. Den oplades via en USB-C port i bunden.

Den kinesiske smartphone har Android 7.0 Nougat installeret fra start – dog med Huaweis eget EMUI 5.0-skin ovenpå. Der er Huaweis svar på den perfekte Android-oplevelse. Det er stadig et af de mest markant skins på markedet, selvom Huawei har dysset lidt ned for effekterne denne gang.

Huawei Mate 9 (Foto:Mobilsiden.dk)
Huawei Mate 9 (Foto: Mobilsiden.dk)

Porsche – den eksklusive storebror

Huawei nøjedes ikke med at lancere Mate 9. De præsenterede også en eksklusiv Porsche-version. Denne variant har en lidt mindre skærm på 5,5 tommer, men ellers indeholder den mange af de samme specifikation som sin lillebror. Skærmen er dog lidt skarpere med et QUAD HD AMOLED display. Man får derudover hele 6GB RAM og 256 GB lagerplads fra start af.

Huawei Mate 9 findes i flere forskellige farver: Space grey, Moonlight silver, Champagne gold, Mocha brown, Ceramic white og sort. Porschen kommer udelukkende i en matsort farve.

Pris og tilgængelighed

Huawei Mate 9 er en kraftfuld smartphone, og det kommer man til at betale for. Den koster 699 euro, hvilket umiddelbart svarer til 5.200 danske kroner. Huawei Mate 9 Porsche er næsten dobbelt så dyr og koster 1.395 euro eller 10.380 kroner. Det er mange penge for en telefon, der sikkert bliver overhalet af en konkurrerende producent i løbet af få måneder til den halve pris.

Desværre er Danmark ikke blandt de europæiske lande, der i første omgang får Huawei Mate 9 i handlen. Thor Gøtz, der er direktør for Consumer BG hos Huawei Danmark har dog givet danskerne et lille håb. Til Mobilsiden.dk udtaler han nemlig:

”Vi vælger ikke at lancere Mate 9 og Mate 9 Porsche på det nordiske marked, fordi vi har andre prioriterede produkter, som vi tror rigtig meget på. Uden at sige for meget, kan jeg da opfordre til at følge lidt med i de kommende uger, hvor vi kommer med spændende nyt på lokalt niveau.” siger huawei-direktøren.

Dermed er der lagt i kakkelovnen til en spændende fremtid for Huawei i Danmark. Hvis man stadig hellere vil have fingrene i en Huawei Mate 9, kan man sikkert finde et eksemplar i en webshop hos en af vores nabolande.

Be the first to comment

Leave a Reply