Hattrick fra DJI – disse droner hitter mest

DJI Phantom
DJI Phantom

Hattrick fra DJI – disse droner hitter mest

DJI har lige fra begyndelsen været dominerende på dronemarkedet. Gennem tiden har de leveret droner til hobbyniveau, professionelle og sågar det amerikanske militær. Derfor er det heller ikke så underligt, at de står bag tre af de droner, som vi droneentusiaster er mest begejstret for; nemlig Phantom 4 Pro, Mavic og det nyeste skud på stammen Spark. Hvorfor er de lige så populære? Det kommer vi ind på i denne artikel.

 

DJI Phantom 4 PRO (Foto: DJI.com)
DJI Phantom 4 PRO (Foto: DJI.com)

Phantom 4 Pro – den banebrydende alt-i-en drone

Den første af de tre ovennævnte droner, som så dagens lys var DJI Phantom 4 Pro. Phantom 4 er flagskibet fra DJI og var på mange måder banebrydende blandt droner med kamera. Først og fremmest var DJI Phantom 4 Pro mange af sine konkurrenter overlegen, når det kom til dens tekniske kunnen. Dronen er nemlig spækket med funktioner som “return to home”, “obstacle avoidance”, “draw a route” og meget mere.

Selv med al denne teknologi, formår Phantom 4 Pro at have en flyvetid på hele 30 minutter, hvilket også er betydeligt mere end mange andre droner. Ikke nok med det, kommer dronen med 4K.

DJI Phantom 4 Pro er dronen for den seriøse droneentusiast, for den professionelle og for dem som bruger droner i erhvervsmæssige sammenhæng.

 

DJI Mavic (Foto: DJI.com)
DJI Mavic (Foto: DJI.com)

Mavic – Tag din drone med hvor som helst

Efter at Phantom 4 havde haft sin “time to shine”, blev Mavic lanceret. Mavic skiller sig på flere punkter ud fra Phantom. Den er billigere, den er mindre og den er lettere at transportere.

Prisforskellen er på ca. 4.000 kr. – Mavic koster i omegn af 9.000 kr. mens Phantom 4 Pro render op i ca. 13.000 kr. På trods af, at Mavic er betydeligt billigere, er der ikke gået på kompromis med specifikationerne. Mavic kommer nemlig også med 4K, lang flyvetid og funktioner som “follow me” samt forskellige fly-modes.

Det helt store plus ved Mavic er, at den er sammenfoldelig. Det betyder at den fylder ekstremt lidt, og er derfor idéel at have med i rygsækken på farten. Det gør Mavic super praktisk at transportere, da du slipper for at skille dronen ad.

 

DJI Spark (Foto: DJI.com)
DJI Spark (Foto: DJI.com)

Spark – minidrone med kæmpe potentiale

Den 24. maj 2017 blev vi præsenteret for DJI’s nyeste drone – nemlig Spark. Denne droner er på mange måder anderledes fra Phantom og Mavic, hvilket har gjort at den har fanget folkets opmærksomhed.

Spark er den første minidrone fra DJI. Indtil da satsede de primært på mellemstore og store droner. I og med at Spark er mindre, betyder det også at der ikke er den samme kapacitet til at fylde den op med lir. Når det så er sagt, har DJI fået det maksimale ud af deres Spark.

Dronen kommer med HD-kamera, billedstabilisering, livestream på telefon/fjernbetjening og 16 minutters flyvetid. Noget af det, som gør Spark særdeles tiltalende er, at den er budgetvenlig. Du kan få en DJI Spark til 4.600 kr. – hvilket svarer til ca. det halve af en Mavic.

 

Det hurtige overblik

Her får du en kort sammenligning af stats på de omtalte droner:

DJI Phantom 4 Pro

Pris: 13.000 kr.

kamera opløsning: 4K

Flyvetid: 30 minutter

Tophastighed: 72 km/t

 

DJI Mavic

Pris: 9.000 kr.

kamera opløsning: 4K

Flyvetid: 27 minutter

Tophastighed: 64 km/t

 

DJI Spark

Pris: 4.600 kr.

kamera opløsning: HD

Flyvetid: 16 minutter

Tophastighed: 50 km/t

 

 

Artiklen er bragt i samarbejde med www.dromag.dk

 

Be the first to comment

Leave a Reply