Gør cykelturen sjovere med Beeline

Beeline (Foto: Beeline.co)
Beeline (Foto: Beeline.co)

Danmark er en cykelnation af de helt store. Vi cykler både i vores fritid samt til og fra arbejde. Mens biler har GPS’er, kan det være mere vanskeligt at finde vej, hvis man er på cykel og hele tiden må stoppe op for at tjekke sin telefon, om man er på rette vej. Dette problem prøver Beeline at komme til livs med deres spritnye simple “cykelkompas”, der kombinerer oplevelse og navigering.

Det smarte kompas til din cykel

Beeline står bag det smarte kompas til din cykel. Det er en lille, simpel cykelcomputer, der viser din cykelrute på en meget simpel facon. Man får ikke vist hele ruten, som tilfældet er på mange af de GPS-systemer, der findes idag. Man ser blot en pil, der peger mod den indtastede destination. Derudover vises det tilbageværende antal kilometer til destinationen nederst på skærmen.

Idéen er så, at man kan vælge sin egen rute hen mod det endelige mål. Pilen viser, hvilken retning man skal køre mod, men man vælger selv, om man vil dreje til højre nu eller ved næste sving. Grundlæggerne bag Beeline udtaler følgende:

“With a nudge in the right direction, we humans are pretty good at finding our own way. And, after all, it’s much more fun to pick your own path”.

Fokus er på udforskning af omgivelserne, da vi mennesker er gode til at finde vej, hvis vi blot får et lille skub i den rigtige retning.

Beeline (Foto: Beeline.co)
Beeline (Foto: Beeline.co)

Enkel opbevaring og lang levetid

Beeline er lavet i silikone, og det kan nemt sættes fast på cykelstyret takket være måden, den er bygget på. Når man ikke bruger Beeline kan den nemt tages af og klikkes sammen, så skærmen bliver beskyttet. Derved fylder den ikke så meget, og man kan have den med i sin nøglering.

Grundet materialet er Beeline vand- og stødafvisende, og skærmen fungerer i alle slags lys – både dag og nat. Skærmen er lavet i E-paper display, hvilket skåner på batterilevetiden. Samtidig indeholder det lille cykelkompas et batteri på 350 mAh, hvilket giver en batterilevetid på 30 timer, som derfor burde holde længe pr. opladning for de fleste.

Opsæt din rute med appen

Den tilhørende app findes på nuværende tidspunkt kun til Android og kan downloades her. Den kommer dog snart til iOS, så iPhone-brugerne kan ånde lettet op. Med appen kan man planlægge ens rute, så man ikke blot kan indtaste en slutdestination – men også forskellige rutepunkter på turen. Det spiller godt sammen med visionen om, at cykelturen skal være mere seværdig, når man bruger Beeline.

Produktet kan bruges i hele verden, så Danmark bliver ikke snydt i denne omgang, som tilfældet ellers nogen gange er, når nyt elektronik rammer gaden. Beeline tilkobles din telefon via Bluetooth, og så kan man ellers bare pakke telefonen væk, mens man cykler og nyder turen.

Beeline (Foto: Beeline.co)
Beeline (Foto: Beeline.co)

Hvem er Beeline henvendt til?

Cykelkompasset er bestemt ikke for alle. Hvis man har travlt og er ved at komme for sent, er det nok ikke den optimale løsning, og en rigtig GPS vil i dette tilfælde nok være at foretrække. Derudover kan det være frustrerende, hvis ikke man er kendt i det område, man cykler i eller ikke kender vejenes forløb.

Beeline startede som et kickstarter-projekt i 2015, og den kan nu købes på deres officielle hjemmeside. Den findes i grå, rød og blå, og det er ikke en helt billig affære. Det koster nemlig 99 pund, men så er der også gratis fragt lige meget hvor i verden, man bestiller fra. Hvis du vil erhverve dig en Beeline selv, kan den købes her.

Be the first to comment

Leave a Reply