Fitbit opkøber kriseramte Pebble

Fitbit opkøber Pebble (Foto: Kickstarter.com)
Fitbit opkøber Pebble (Foto: Kickstarter.com)

Fitbit, der står bag flere fitnessarmbånd, står i øjeblikket midt i forhandlingerne om at opkøbe Pebble. Det er en dyster sandhed, der muligvis snart bliver en realitet, som kan få Fitbit på ret køl igen på smartwatch-markedet.

Det unge Pebble smartwatch

Pebble er en ganske ung virksomhed fra 2012, der producerer og sælger deres egne smartwatches. Det hele startede med en Kickstarter-kampagne, hvor de søgte penge til udviklingen af deres smartwatch. Det lykkedes dem at rejse hele 10 millioner dollars, hvorefter de kunne udgive deres oprindelige Pebble og Pebble Steel ure. Siden da har virksomheden også skrabet penge sammen til yderligere, opdaterede versioner af deres smarte ure.

Det som mange elsker Pebble for, er den lange batterilevetid på deres ure. De kan nemlig holde i op til en uge på en enkelt opladning, hvor imod mange af konkurrenterne kun holder strøm i 1-2 dage. En anden vigtig funktion er, at urene er kompatible med både iOS og Android. Derved er man ikke bundet til en bestemt telefon, som man vil være med Apple Watch og diverse Android ure. Brugerfladen er mere tegneserieagtig i sit udseende, og der er visse teknologiske begrænsninger ved urene. De viser dog alle brugerens notifikationer, og de er forholdsvis billige.

Fitbit opkøber Pebble (Foto: Twitter.com)
Fitbit opkøber Pebble (Foto: Twitter.com)

En beskeden pris

Pebbles fremtid ser ud til at ligge i hænderne på Fitbit. Planerne skulle her være, at Fitbit vil overtage Pebbles styresystem og inkorporere dem i deres egne ure. Dertil spekuleres der i, at Fitbit vil udfase Pebble-navnet, så hele produktionen vil gå under Fitbits navn for fremtiden. Da forhandlingerne stadig er i gang, er det ikke til at vide, hvornår et eventuelt opkøb vil finde sted.

Prisen for virksomheden kommer nok til at være ret beskedenTechCrunch erfarer, at beløbet vil lyde på mellem 34 og 40 millioner dollars. Det beløb er langt fra, hvad Citizen tilbød for firmaet tilbage i 2015. Dengang tilbød producenten bag luksusurene nemlig hele 740 millioner dollars for at opkøbe Pebble. Det var Pebble dog tydeligvis ikke klar til, men set i bakspejlet havde det idag været en særdeles lukrativ løsning. For siden da er det gået den forkerte vej for Pebble. De har vel at mærke udgivet flere ure siden da, og der kommer endnu et ur tidligt næste år.

Fitbit opkøberPebble (Foto: Getpebble.com)
Fitbit opkøberPebble (Foto: Getpebble.com)

Retssager og faldende aktiekurser

Indtjeningerne har det seneste års tid fejlet for Pebble, og i marts i år måtte de afskedige 25% af deres medarbejdere. Dette er på trods af crowdfundings i 2015 og 2016, der indbragte dem 26 millioner dollars. Fitbit har dog også haft deres at kæmpe med. De har været involveret i retssager og har oplevet markante fald i deres aktiepriser.

Det sidste stykke tid har været hård for begge smartwatch-producenter. Opkøbet vil forhåbentlig komme begge parter til gode i det lange løb. Pebble-navnet er godt nok ved at blive udfaset, men deres styresystem vil højst sandsynligt leve videre i Fitbits næste generation ar ure. Det må også være startskuddet til, at Fitbit går ind i konkurrencen med de andre helt store producenter, når de nu får mulighed for at lancere mere almene ure med flere funktioner, som kan være brugerne behjælpelige i deres hverdag.

Be the first to comment

Leave a Reply