Eksklusiv Huawei Mate 9 Pro til Norden

Huawei Mate 9 Pro (Foto: Huawei)
Huawei Mate 9 Pro (Foto: Huawei)

Det er ikke engang 3 uger siden, at Huawei lancerede deres nyeste telefon, Huawei Mate 9. Den telefon er Danmark dog blev snydt helt for. Vi blev dog forsikret om, at vi ikke ville blive snydt, men at vi blot skulle have lidt tålmodighed. Og nu er dagen endelig kommet, hvor Danmark fik sin del af kagen i form af Huawei Mate 9 Pro.

Mere kraftfuld end Mate 9

Der var store forventninger op til dagens event. Det gik nemlig under sloganet: You ain’t seen nothing yet. I indbydelsen stod der yderligere:

”Det er med stor glæde, at vi nu kan invitere dig til Huaweis første officielle unboxing event på dansk jord. Der er tale om Huaweis hidtil største satsning i Norden, som vi er meget spændte på at præsentere for pressen og samarbejdspartnere”

Telefonen blev præsenteret af direktøren for Huawei Consumer Business i Danmark, Thor Gøtz. Han startede ud med at sige, at Huawei Mate 9 Pro eksklusivt udkommer i Kina og her i Norden. Telefonen indeholder den samme kraftfulde Kirin 960-processor som er at finde i den almindelige Mate 9. Du kan læse meget mere om den processor og Huawei Mate 9 her. Den nordiske model indeholder dog hele 6 GB ram, hvorimod Mate 9 kun har 4 GB ram. Det er en opgradering, der bør forøge hastigheden markant sammen med den kraftfulde processor.

Huawei Mate 9 Pro (Foto: 3.dk)
Huawei Mate 9 Pro (Foto: 3.dk)

Yderligere specs

Huawei Mate 9 kommer udelukkende med 128 GB lagerplads mod Mate 9’s 64 GB. Til gengælde kan lagerpladsen i Mate 9 udvides yderligere 256 GB med et Mikro SD-kort, hvilket man ikke kan på Huawei Mate 9 Pro. Denne model er på 5,5 tommer (før 5,9) med 2K AMOLED skærm med 534 ppi. Skærmen er også buet på begge sider af telefonen, som vi kender det fra Samsung Galaxy S7 Edge. Det er også interessant, at Huawei har valgt at placere fingeraftrykslæseren nederst på fronten af telefonen denne gang fremfor på bagsiden, hvor den ellers er at finde på Mate 9. Måske har det noget at gøre med markedet (Kina og Norden). Det vides dog ikke med sikkerhed.

Batteriet er stadig 4.000 mAh stort, og det kan holde i op til to dage. 20 minutters opladning kan potentielt give en hel dags strøm. Lyden har også fået en opdateringen på Pro-modellen. Hvis man vender telefonen på siden, vil det automatisk aktivere Horizontal Mode Surround Sound. Det giver en forbedret lyd, når man spiller eller ser film på Huawei Mate 9 Pro. Kameraet er det samme, som vi finder i Mate 9.

International storebror med Android 7.0

Det er i sandhed en international telefon, der indeholder Real Dual Sim. Derved kan man have to sim-kort i ad gangen, der begge understøtter data. Den vil ligeledes virke i over 215 lande med de 20 4G-bånd, der findes inden i den.

Også i denne telefon finder man EMUI 5.0, der er Huaweis operativsystem, der bygger på Android Nougat 7.0. Nøgleordene her er enkelthed og simplicitet. Under dagens event blev det sagt, at 90% af alle telefonens funktioner kan tilgås med 3 klik. Yderligere udnytter Huawei Mate 9 Pro deres teknologi Machine Learning Algorithm. Den ser på hvilke apps, man bruger mest. De vil med tiden få de fleste ressourcer i takt med, at telefonen tilpasses dette mønster. Derved lærer den brugerens adfærd at kende og optimerer de aspekter, man bruger mest.

Huawei Mate 9 Pro headset (Foto: Aliexpress.com)
Huawei Mate 9 Pro headset (Foto: Aliexpress.com)

Pris og tilgængelighed for Huawei Mate 9 Pro

Den nordiske telefon fås i to farver: Champagne Gold og Space Grey. Den lægger sig op ved siden af nogle af konkurrenterne, når det kommer til specifikationer og materialer. Det samme gør sig gældende for prisen, der lyder på 5.999 kroner.

Telefonen sættes til salg tirsdag den 20. december, og den vil kunne købes hos alle de store teleselskaber samt butikker som Bilka og Elgiganten. Du kan allerede nu forudbestille telefonen og få et AM185 ANC headset med til en værdi på 999 kroner.

Be the first to comment

Leave a Reply